| Witaj wędrowcze... ( Zaloguj się | Zarejestruj się ) | Resend Validation Email |
|
|
|
| Pages: (20) [1] 2 3 ... Last » ( Idź do pierwszego nieprzeczytanego posta ) | ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Co aktualnie czytasz?
|
![]() |
| Leto |
Napisane: March 26, 2006 08:04 pm
|
![]() Wieczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 833 Member No.: 3 Joined: March 26, 2006 |
Pytanie jak w temacie
Teraz czytam "Dzieci kapitana Granta" autorstwa Juliusza Verne'a - taka ksiazka na rozluznienie.. - ciekawie to brzmi biorac pod uwage jak wielkie tomisko z tej ksiazki:D , a pozatym.. "Mistrz i Małgorzata" i to jak narazie wszystko. Ostatnio skonczylem "Mówce Umarłych" i chyba bede musial sie wziasc za Ksenocyd, bo juz wiele osob mi polecalo - a ze ksiazki fajne nie watpie, ze warto:) ________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Abdizuel |
Napisane: March 26, 2006 08:07 pm
|
![]() Złamany Smutkiem Group: Twórcy Posts: 488 Member No.: 1 Joined: March 25, 2006 |
Aktualnie nie czytam nic..
________________ Czysta logika jest ruiną ducha...
"I proszę mi nie wmawiać, że nie potrafię grać swoją postacią, bo czasami przypomina to czołgistę mówiącego do partyzanta z grabiami, że ten nie umie wykorzystać swej broni." - Ernest. |
| Irae Infernis |
Napisane: March 27, 2006 02:50 pm
|
![]() Czempion ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 109 Member No.: 9 Joined: March 27, 2006 |
Ee...książkę kucharską,bo bedę wieczorem ludzi truła...tfu!...Znaczy się późnym obiadem raczyła.
________________ Między niebem, a piekłem
Pośród słynnych bezdroży. Co je lotem starannie mija duch boży. Stoi stara karczma w której widma opojów Święcą tryumfy szałów swych pijackich znojów. Pochłonęła mnie otchłań wiekuista, żegnam, nie wrócę...Poszłam spić się do Mefista... |
| Erie |
Napisane: March 27, 2006 05:44 pm
|
![]() Zwiastun Cierpienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Szlachta Posts: 1532 Member No.: 5 Joined: March 26, 2006 |
aktualnie?? Panią Jeziora ASa i Lalkę Prusa
________________ |
| Johnnie Walker |
Napisane: March 30, 2006 01:47 pm
|
![]() Czempion ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 121 Member No.: 10 Joined: March 29, 2006 |
Aktualnie, parę dni temu skończyłem czytać "Zwodniczy punkt" autorstwa Dana Browna. Ekstra książka, naprawdę polecam wszystkim. Bardzo przyjemnie się czyta i cholernie wciąga
________________ Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tost to me, I lift my lamp beside the golden door!! |
| Erie |
Napisane: March 30, 2006 02:55 pm
|
![]() Zwiastun Cierpienia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Szlachta Posts: 1532 Member No.: 5 Joined: March 26, 2006 |
też strasznie chciałabym przeczytać Silmarillion ale niestety jakoś nie mam okazji zdobycia tej książki... nie ma to jak mieszkać w zapadłej dziurze
________________ |
| Johnnie Walker |
Napisane: March 30, 2006 09:52 pm
|
||
![]() Czempion ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 121 Member No.: 10 Joined: March 29, 2006 |
Silmarillion można dostać praktycznie w każdym Empiku. Tylko jest jeden problem. Szkoda mi wydawać 30 zeta na coś co raz przeczytam. Wole pożyczyć od kogoś. ________________ Give me your tired, your poor,
Your huddled masses yearning to breathe free, The wretched refuse of your teeming shore. Send these, the homeless, tempest-tost to me, I lift my lamp beside the golden door!! |
||
| Leto |
Napisane: March 31, 2006 08:28 pm
|
![]() Wieczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 833 Member No.: 3 Joined: March 26, 2006 |
Erie... Silmalirion jest w tej bibliotece kolo mnie.. - na bank! - chcesz to i moge wypozyczyc, tylko zeby do mnei ksiazka wrocila...
a co do Pani Jezior.a.. - daj znac , kiedty skonczysz:) - podyskutujemy^^ ________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Erie |
Napisane: March 31, 2006 10:56 pm
|
dam znac obiecuje
a co do Tolkiena.. nie zartuj ze jest kolo Ciebie? ________________ |
| Leto |
Napisane: March 31, 2006 11:43 pm
|
serio:) - pozyczyc? - tylko keidy i gdzie sie spotkamy? - moze umowmy sie na gg - c0? - zeby nie smiecic tutaj..
//No właśnie - z takimi sprawami na gg This post has been edited by Abdizuel on April 01, 2006 08:49 am ________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Johnnie Walker |
Napisane: April 03, 2006 04:43 pm
|
Tylko Leto, mówiłeś, że w WP opisy ci się nie podobały, bo za długie. Więc Silmarillion ci się wogóle nie spodoba, bo to same opisy i legędy tego tolkienowskiego świata.
________________ Give me your tired, your poor,
| Leto |
Napisane: April 04, 2006 10:21 pm
|
wiem wiem... kiedys sie za ta ksiazke wzialem.. - i tak po 20stronach wymieklem
nie am to jai wartka akcja u Sapkowskiego! ________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Anabidil |
Napisane: April 05, 2006 09:22 am
|
![]() Nowa Dusza ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 3 Member No.: 17 Joined: April 03, 2006 |
Wracając do tematu ...
Ja zacząłem czytać książki Stephena Kinga z seri 'Mroczna Wieża'. Narazie jestem w trakcie 2 części, ale się nie śpieszę bo w bibliotece mają tylko pierwsze 3 książki z 7. Książki ciekawe a w szególnośći bardzo oryginalne. Pomysł świetny. |
| Leto |
Napisane: April 05, 2006 03:50 pm
|
Tez slyszlaem, ze to swietna serria.. - niestety nie moge dostac tego w zadnej bibliotece..;/ caly czas ktos wypozycza..;/
________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Rusałka |
Napisane: April 07, 2006 11:47 am
|
||
![]() Szlachetny Duch ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 63 Member No.: 19 Joined: April 06, 2006 |
Agree! Do niedawna czytałam tylko podręczniki, a jak już znalazłam czas i wzięłam się za "Don Kichota", którego przetrzymuję od września, to- kuźwa!- dostałam upomnienie i karę... No i muszę oddać. Nie wiem jeszcze- może uproszę o przedłużenie? Zatrzepoczę rzęsami i poproszę o miesiąć? A jak nie, to wypożyczę coś Kinga. Właśnie. Może u mnie będzie "Mroczna wieża"? Słyszałam, że dobre, a skoro jeszcze tu reklamujecie... ________________ Jeszcze tu wrócę..! :>
|
||
Pages: (20) [1] 2 3 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |