| Witaj wędrowcze... ( Zaloguj się | Zarejestruj się ) | Resend Validation Email |
|
|
|
| Pages: (2) 1 [2] ( Idź do pierwszego nieprzeczytanego posta ) | ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Podróże w Czasie, Kontinuum Czasoprzestrzenne
|
![]() |
| Asagus |
Napisane: August 04, 2006 06:59 pm
|
![]() Mistrz Group: Mistrzowie Posts: 1165 Member No.: 54 Joined: June 28, 2006 |
Są, a i owszem, ale mnie osobiście denerwuje ukazanie tego w taki... nienaukowy, komercyjny sposób. Zbadziewiają temat by kręcić filmy pod publiczkę. W sumie to jk ze wszystkim...
________________ Jam jest Pan Rozpaczy... Pan Woli...
|
| rudy715 |
Napisane: August 06, 2006 01:36 pm
|
|
Szlachetny Duch ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 62 Member No.: 36 Joined: May 08, 2006 |
A ja bm tak chcciał sie cofnac w czasie az do momętu narodzin mojej byłej nauczycielki od geografi i zapobiec temu przykremu wydazeniu który zapewne zmienił część świata !!
|
| Asagus |
Napisane: August 07, 2006 08:36 am
|
![]() Mistrz Group: Mistrzowie Posts: 1165 Member No.: 54 Joined: June 28, 2006 |
Niestety z punktu widzenia obecnej nauki takie działanie jest niemożliwe. cofając sie w czasie nie możemy nic zmienić. Tak zwane "prawo ochrony historii".
|
| Leto |
Napisane: August 19, 2006 01:39 pm
|
![]() Wieczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 833 Member No.: 3 Joined: March 26, 2006 |
No tak mowisz, ze powinnismy sie przerzucic na perspektywe matematyczno-fizyczna tego zagadnienia.. - a przeciez - przynajmniej ja - nie mam zielonego pojecia o tym i tego nie rozumiem
No i jesli np piszesz o tej ochronie historii... nie wiem np dlaczego jest tak a nie inaczej;/ ________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Asagus |
Napisane: August 20, 2006 08:37 pm
|
Leto, wybacz, ale rozmawiasz z zapalonym matematykiem i olimpijczykiem z fizyki (nie chawląc się
A co do prawa ochrony historii... To tylko teopia, ale jak narazie tylko ona nam nie tworzy paradoksów, więc miom zdaniem jest dobra. (póki ktoś nie wymysli lepszej) ________________ Jam jest Pan Rozpaczy... Pan Woli...
|
| Leto |
Napisane: August 21, 2006 09:06 pm
|
![]() Wieczny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 833 Member No.: 3 Joined: March 26, 2006 |
huh.. - ja moge wymyslic, ale wtedy wszystkim galki oczne opadna:D
No wiesz.. eee.. no.. tego... - tez luibie matematyke... a wlasciwie to kocham... fizyka tez nie pogardze... no .. ale ... ehh.. no nie jestem taki dobry jak Ty;/ ________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Asagus |
Napisane: August 22, 2006 08:13 am
|
Oj nie przesadzaj, napewno nie jeste tak źle
|
| Leto |
Napisane: August 22, 2006 02:01 pm
|
a wiele trzeba zrozumiec, zeby moc pojac te sprawy?
________________ + Amor vincit omnia! +
|
| Asagus |
Napisane: August 28, 2006 08:36 pm
|
Nie. Na początek wystarczą zwykłe prawa logiki, oraz sporo wyobraźni przestrzennej (operowanie w 4 wymiarach tego wymaga
|
| Aule |
Napisane: September 13, 2006 03:48 pm
|
||||
![]() Mroczny Wędrowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Szlachta Posts: 2684 Member No.: 23 Joined: April 10, 2006 |
Ja oglądałem! 2 czy 3 razy!
________________ |
||||
| Asagus |
Napisane: September 14, 2006 08:10 am
|
taaa.. jest coś takiego też. Wygląda to w ten sposób że za każdym razem gdy jest jakaś istotna chwila gdzie możesz zrobić tak czy inaczej tworzy się alternatywna historia. To trochę dziwne jest bo jak odróżnisz "istotny" moment od "nieistotnego". Przecież (teoretycznie) mogę w każdej sekundzie pisania tego posta wstać od kompa, wziąźć z kuchni nóż i... no nie ważne co z nim zrobić
|
| Dare_Devil |
Napisane: September 14, 2006 05:39 pm
|
![]() Kultysta Zagłady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Szlachta Posts: 1234 Member No.: 22 Joined: April 10, 2006 |
mozesz posmarowac kawalek chleba ktory potem zjesz
dla mnie podroze w czasie sa nieco za bardzo fantastyczne, i mysle ze najlepiej opisal je Lem. No, to zem napisal swoja opinie ________________ |
| Dark Exiler |
Napisane: September 16, 2006 03:10 pm
|
![]() Nowa Dusza ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 5 Member No.: 117 Joined: September 16, 2006 |
Ja tam wiele o podrozach w czasie nie czytalem ani wiele sie nie dowiadywalem ale temat mnie fascynuje i czasem sam sie nad tym zastanawiam... Mysle ze przenoszenie sie w czasie musialoby byc niezle masakryczne. Wyobrazcie sobie ze prznoszac sie w czasie traficie na moment kiedy w miejscu w ktorym sie pojawiacie akurat cos stoi... AUA! >_< Raz bylo cos takiego w filmie o jakis kolesiu co wynalazl teleport. Byl wteleportowany w szafke... Mashakhra! Osobiscie uwazam ze jesli przenoszeni sie w czasie mialoby sie opierac na zasadzie swiatow rownoleglych to zmiany w przeszlosci nie wplywaly by na zdarzenia terazniejsze (dla podrozujacego) bo jak by sie przenosil w czasie to skakalby po prostu do wymiaru bedacego w innym miejscu w czasie. Zmienialby wydarzenia w tym wymiarze a nie w "swoim". Tylko ze jak chcialby wrocic to tez nie dostalby sie dwo "swojego" wymiaru bo bylby to iiny wymiar ktory znajduje sie w momencie jego "startu". Zeby wrocic do swojego wymiaru musialby uwzglednic to ze kiedy on byl w przeszlosci to czas w "jego" wymiarze tez plynal wiec zeby wrocic do siebie musilaby uwzglednic ze powinien kierowac sie na:
czas "startu"+dlugosc pobytu w przeszlosci Te przemyslenia dotycza teorii ze po prostu przenosimy sie w wymiar o innym czasie (co nie byloby podroza w czasie sama w sobie). Nie sprawdza sie w sytuacji kiedy wehikul naprawde przeniesie nas w czasie tj. cofnie czas w "naszym" wymiarze. Wszystko zalezy od tego na jakiej zasadzie dziala wehikul i czy naprawde istnieja inne wymiary. Ale sie rozpisalem... |
| Aule |
Napisane: November 05, 2008 11:20 pm
|
||
![]() Mroczny Wędrowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Szlachta Posts: 2684 Member No.: 23 Joined: April 10, 2006 |
Tobie, Maciej, to nawet podróże w czasie nie pomogą w ortografii i interpunkcji! xD tęsknie za Maciejem.. ________________ |
||
Pages: (2) 1 [2] |
![]() ![]() ![]() |