| Witaj wędrowcze... ( Zaloguj się | Zarejestruj się ) | Resend Validation Email |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
Death Note, ^^
|
![]() |
| Adagami |
Napisane: January 27, 2008 10:11 pm
|
![]() Oświecony ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 516 Member No.: 28 Joined: April 22, 2006 |
Death Note opowiada o młodym geniuszu Raito Yagami, który znajduje upuszczony przez shinigami (japoński bóg śmierci) Ryuuka tajemniczy notes. Notes ten posiada niesamowite właściwości: wpisując do niego imię oraz nazwisko osoby, której twarz znamy, ta umiera w określonych przez nas okolicznościach w ciągu 40 sekund. Jeśli nie wpiszemy okoliczności, ta osoba umrze na zawał serca, także w ciągu 40 sekund. Raito dostrzega w nim szansę oczyszczenia świata ze wszelkiego zła. Pod pseudonimem Kira (od angielskiego killer), który nadali mu jego zwolennicy, zaczyna wprowadzać swój plan w życie. Na drodze staje mu jednak tajemniczy L – legendarny geniusz, który postrzega działania Kiry jako zwykłe morderstwa.
![]() Widział ktoś?? Chodzi mi tutaj o anime mangi nie czytałam a fimu jeszcze tez nie wiedziałam.. obecnie jestem na etapie oglądania anime i bardzo mi się podoba, ale brak czasu nie pozwala mi obejżeć go do końca, a ma tylko 28 odcinków ________________ Mówię do ciebie tak cicho jakbym świecił
I kwitną gwiazdy na łące mojej krwi Stoi mi w oczach gwiazda twojej krwi Mówię tak cicho aż mój cień jest biały |
| Satina |
Napisane: December 26, 2008 04:52 pm
|
![]() Nieśmiertelny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Mieszkaniec Posts: 704 Member No.: 78 Joined: July 31, 2006 |
L jest taki kawaii... *___*
________________ pam pam pam pam pam tydydyyy!
|
![]() |
![]() ![]() ![]() |